1 Temmuz 2013 Pazartesi

İnstagram Takipçi Arttırma Yolları

ARKADAŞLAR BİDE RİCA ETSEM TAKİP EDERMİSİNİZ twitter: @brktny twitter.com/brktny Vine:brktny İnstagram:berketunay20
Akıllı telefon sayısının her geçen gün artış sağlaması, aynı şekilde Instagram kullanıcılarının da artmasını sağlıyor. 100 milyon kullanıcıyı geride bırakan Instagram’ın bu başarısı mobil cihazlarda çekilen fotoğraflara uyguladığı filtreler ile farklı görünüm katan ilk uygulamalardan biri olmasından kaynaklanıyor. Aynı zamanda Twitter ile benzer hashtag ve takip/takipçi sistemini kullanıyor olması kullanıcılara kullanımda kolaylık sağlıyor.
Instagram’ı aktif olarak kullanan birçok kullanıcı Facebook ve Twitter’da olduğu gibi takipçi sayısının yüksek olmasını istiyor. AddMeFast gibi takipçi sayısını hızlı arttıran birçok sistem mecvut. Fakat buralardan gelen kullanıcılar bir süre sonra sizleri takip etmekten vazgeçebiliyor.
AddMeFast kadar hızlı olmasada takipçi sayısınızı arttıracak birçok doğal yöntem var. Doğal yöntemler ile gelen takipçiler, programlar ve siteler tarafından yönlendirilen takipçilerden kat ve kat daha etkili ve sadık oluyorlar.
Instagram’a yeni üye olduysanız yada takipçi sayınızın az olmasından şikayet ediyorsanız aşağıdaki doğal yöntemleri kullanarak takipçi sayınızı arttırabilir ve paylaşımlarınıza daha fazla beğeni ve yorum alabilirsiniz.
1. Fotoğraflarınızı farklı uygulamalarda çekip, düzenleyin ve geliştirin. Instagram, fotoğraflarınıza filtreleri ile sadece farklı görünümler katar. Her hangi bir düzenleme ve geliştirme yapmanıza imkan sağlamaz. Bu nedenle Camera+, Cymera, Adobe Photoshop Express ve Pixlr gibi mobil fotoğraf düzenleme uygulamalarıyla paylaşım öncesi hızlı ve basit birkaç düzenleme ve renk ayarıyla fotoğraflarınızı daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Örneğin ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere bir kullanıcı ilk olarak bu fotoğrafları hangi uygulama ile çektiğini soruyor.
2. İlginizi çeken paylaşım ve kişiler ile etkileşime geçin. Instagram’da ilginizi çeken fotoğrafları beğenin ve yorum bırakın. Etkileşim kurduğunuz kişinin dikkatini çekin ve paylaşımlarınızı görmesini sağlayın. Böylelikle çevrenizi genişletebilirsiniz.
3. Arkadaşlarınızı bulun. Instagram-Seçenekler-Arkadaşlarını Bul sekmesinden, Rehberinizde veya Facebook arkadaşlarınızda Instagram kullananları bulun ve onları takibe alın. Arkadaşlarınızın dışında aynı bölümde yer alan Önerilen Kullanıcılardan yeni kişiler keşfedebilirsiniz.
4. Beğendiğiniz fotoğraflardan ilham alın. Takipçi ve çevrenizdekilerin beğenisini kazanmak için farklı ve yaratıcı fotoğraflar paylaşın. Bu konuda ilham olması açısında Instagram uygulamasında Ana Sayfa ve Kamera sekmesinin arasında yer alan Keşfet bölümünden o günün en çok beğeni alan fotoğraflarına göz atabilir ve fikir sahibi olabilirsiniz.
5. Fotoğraflarınıza lokasyonunuzu etiketleyin. Instagram’da fotoğraflarınızı paylaşmadan önce lokasyonunuzu harita üzerinde belirtebilirsiniz. Aynı yerde fotoğraf çekenler yada o konumda çekilen fotoğraflara göz atanlar sizin paylaşımlarınıza görmüş olur.
6. Popüler hashtag (etiket)’leri kullanın. Twitter’dan aşina olduğunuz hashtag (etiket) sistemi ile fotoğraflarınızı sizleri takip etmeyen kişilerede ulaştırabilirsiniz. İçerisinde milyonlarca fotoğrafın yer aldığı popüler etiketleri kullanabileceğiniz gibi, belirli bir tema üzerine yer alan birçok etiket bulabilirsiniz. Genel kullanılan En Popüler 100 Etiket başlıklı yazımızdan bu etiketleri not edebilirsiniz. TagsForLikes tarzı uygulamalar ile belirli konu ve temalar üzerine en popüler etiketleride hızlı bir şekilde cihazınızda kopylayıp fotoğraflarınızın altına yapışarabilirsiniz. Örenğin bu yazıyı oluşturmaya başladığım anda bazı popüler etiketleri kullanarak bir fotoğraf paylaştım. Kısa bir süre içerisinde paylaşım 15 beğeni ve 1 yorum aldı. Yorum yapan kullanıcı aynı zamanda beni takip etmeye başladı. Sizlerde paylaşımlarınızın altına popüler ve tematik etiketleri kullanarak beğeni sayısını arttırabilirsiniz
7. Çektiğiniz her fotoğrafı paylaşmayın. Bu kural sadece Instagram için değil, tüm sosyal ağlar için geçerlidir. Gördüğünüz herşeyin fotoğrafını çekmek, her gün onlarca fotoğraf paylaşmak takipçilerinizi sıkabilir. Hergün onlarca fotoğraf paylaşmak yerine dikkat çekicek birkaç fotoğraf paylaşmak kaliteyi her zaman arttırır ve takipçilerinizi kaçırmamış olursunuz.
8. Resmi Instagram blogunu yada hesabını takip edin. Her haftasonu belirlenen bir konu üzerine Weekend’s Hashtag Project adı altında Resmi Instagram Blogu ve hesabında duyurulan etkinliklere katılın. Belirtilen konu üzerine yaptığınız paylaşımları yüzlerce kişiye duyurun. Etkinlik sonrası resmi hesaplarda en çok beğeni alan fotoğraflar tüm kullanıcılar ile paylaşılıyor. Aynı zamanda resmi hesaplar ile güncel haberleri ve yenilikleri takip edebilirsiniz.

22 yorum:

  1. Takıp Edermısınız? abdullatiframan

    YanıtlaSil
  2. www.instatakipci.com adresinden instagram takipçisi satın alarak hızlı bir şekilde instagram'da binlerce takipçiye ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. ferhatkey takip

    YanıtlaSil
  4. nefisemelis karşılıklı :)

    YanıtlaSil
  5. heoyss takıp karşılıklııı

    YanıtlaSil
  6. ideathkiss karşılıklı

    YanıtlaSil
  7. Xarsians takip karşılıklı :))

    YanıtlaSil
  8. emiirhanturan karşılıklı :)

    YanıtlaSil
  9. http://instagram.com/flexrymer

    YanıtlaSil
  10. Beğeni ve hit artırmak için www.socialhit.org sitesini tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  11. gamzeliusak karsılıklı takip

    YanıtlaSil
  12. twitter.com/Mitatoloji
    instagram : Mitatoloji mitat-mitat

    YanıtlaSil